Voor de winterstop heb ik al eens een balletje opgegooid over de bardiensten. Daar werd toen niet overdreven fanatiek op gereageerd, wat ik mij kan voorstellen.
Ik wil jullie nu vragen er opnieuw over na te denken of je bereid bent komend seizoen af en toe te helpen achter de bar/in de keuken.
De situatie is: familie Koops stopt, het nu al illustere duo André en Arie neemt het over. Dat kunnen ze niet helemaal alleen; op de drukste momenten op de zaterdag (zeg tussen 2 en 5) hebben ze wat handjes erbij nodig. Als alle teams meedoen, is ieder elftal hooguit een keer of 3 per seizoen de klos om twee mensen te leveren. You do the maths.
Laat me weten of je bereid bent. Ik beloof dat ik eerst zal inventariseren aan hoeveel vrijwilligers wij ongeveer gaan komen voordat ik Thomas c.s. laat weten of we uberhaupt meedoen.
Voor de geinteresseerden is er ook een avondje tapcursus (zie mail hieronder van Thijs van de vrijwilligerscommissie). Dat lijkt me nou weer ronduit lache.
Hoor graag van jullie
------------------------------------------
Beste Leiders,
Zoals jullie allemaal meegekregen hebben zijn we op VV Voorwaarts druk bezig de ruimte op te vullen die het vertrek van Egbert Koops en zijn familie in de kantine met zich mee neemt. Her en der worden vrijwilligers ingewerkt om volgend jaar bijna zelfstandig het kantinebeheer op te pakken. De woensdag en donderdag verlopen al goed, en wij horen van eenieder positieve geluiden. Hiervoor dank, en ga vooral zo door.
Om barvrijwilliger te zijn is enige kennis van alcohol en het schenken hiervan noodzakelijk, en ook een klein beetje kennis van de regelgeving van een sportkantine is vereist. Om deze reden hebben wij als VV Voorwaarts een IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) aangeboden gekregen. Na overleg is besloten deze avond op dinsdag 22 april te houden. De cursus zal twee uur in beslag nemen en aan het eind zal elke deelnemer een certificaat ontvangen.
Het is van belang dat een groot aantal deelnemers zich opgeeft, omdat we dan qua wetgeving en vergunningen zo ruim mogelijke schenk- en openingstijden kunnen hebben, immers meer gekwalificeerd personeel betekent minder onverantwoorde situaties.
Zouden jullie aan je team willen vragen wie hier aan mee willen doen, en dit ook actief willen doen, zodat er een grote opkomst is? Graag zou ik de namen hebben in de loop van de volgende week zodat ik dit kan doorgeven aan de persoon die de cursus zal geven.
Mochten jullie nog vragen hebben hoor ik het graag,
Thijs van den Ende
Geen opmerkingen:
Een reactie posten